She covers her breasts with her swimsuit. The rest of her remains so delectably exposed. The skin along her arms and shoulders are different shades of tan like water stains in a bathtub. Her face and vagina are competing for my attention, so I glance down at the billiard rack of my penis and testicles.

Met deze scène uit The Destroyers won Christopher Bollen de Literary Review’s Bad Sex in Fiction Award die dit jaar voor de 25e keer werd uitgereikt. Ook zinnen van Venetia Welby, Laurent Binet en Wilbur Smith stonden ook op de shortlist, maar zij moesten het afleggen tegen de scène van de Bollen. Volgen The Guardian was de jury vooral geïntrigeerd door het laatste deel, ’the billiard rack of my penis and testicles’, die vooral de vraag opriep over hoeveel ballen de hoofdpersoon in kwestie beschikte.

Christopher Bollen was niet aanwezig bij de prijsuitreiking.

(Fotot via 1sttimeright, Wikipedia, CC BY-SA 3.0)