Halverwege oktober schreef Sander Bink op zijn blog Rond 1900 dat hij er voorlopig genoeg van had. Maar zie daar eens, aan het eind van dit jaar is hij terug. Eerst moeten er nog wat harde noten gekraakt worden over het gebrek aan waardering en erkenning en de lezer hoeft ook niet veel meer te verwachten over literatuur:

Verwacht u niet meer van die eloquente ellenlange stukken over details uit de literatuurgeschiedenis. Voornaamste reden is dat mij die (Nederlandse) literatuurgeschiedenis niet zo meer interesseert en het is ook wel een heel klein gebied waar erg weinig mensen interesse in hebben. En ja, dat vind ik belangrijk, want ik schrijf niet voor mezelf, maar voor een publiek(je) en ik ben toch geen culturele weldadigheidsinstelling? Zo’n liefhebber van de (Nederlandse) literatuur ben ik helemaal niet (zacht uitgedrukt, alleen Couperus is wel aardig), dus uit ‘passie’ doe ik het niet. Vergeet u niet dat het allemaal onbezoldigd moet hier te lande en als je dan ook nog weinig concrete waardering krijgt, begrijp ik niet goed waarom je het zou doen. Ik bedoel, ik deed talloze Couperus-gerelateerde vondsten maar nooit werden die eens opgepikt door Tzum of het Couperus Genootschap.

Lees hier het complete Heintje Davids-stuk van Sander Bink.