De Utrechtse Ozan Aydogan heeft vrijdagavond 26 januari 2018 het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam 2018 gewonnen in TivoliVredenburg. Ozan wist de zeven andere finalisten achter zich te laten. Het NK Poetry Slam werd dit jaar voor de 16e keer gehouden en is onderdeel van de landelijke Poëzieweek.

De finalebattle ging hard tegen hard, of ‘voorhoofd tegen voorhoofd’ zoals dichter Charlotte Van den Broeck het omschreef. De jury prees Ozan om zijn ambachtelijke manier van slammen. Hoewel de jury de zogenaamde ‘vrouwenkaart’ speelde en unaniem voor Asha Karami koos, was de applausmeting van het publiek overduidelijk: Ozan Aydogan is de winnaar van het NK Poetry Slam 2018.

Ozan Aydogan wint de landstitel ‘Slampion 2018’, een geldbedrag van 1000 euro en de wisseltrofee ‘De Gouden Vink’, vernoemd naar dichter en inspirator van vele poetry slammers, Simon Vinkenoog.

Poetry Slam is een wedstrijd voor dichters waarin zowel tekst als voordracht wordt beoordeeld. Tot eerdere winnaars behoren o.a. Erik Jan Harmens, Krijn Peter Hesselink, Ellen Deckwitz, Kira Wuck, Daniël Vis, Daan Zeijen, Carmien Michels en Else Kemps.