Het Boek van de Maand bij De Wereld Draait Door is Vrouw of vos, de nieuwe vertaling door Irwan Droog van Lady into fox van de Britse schrijver David Garnett (1892-1981). Het boek is verschenen bij uitgeverij Cossee.

Garnett was schrijver, boekhandelaar, boer, herder, natuurliefhebbnier en een prominent lid van de Bloomsbury Group, schrijft Guus Bauer in zijn recensie (‘Prachtig liefdesverhaal’) op Tzum. Lady into fox verscheen voor het eerst in 1922. Een eerdere Nederlandse vertaling kwam in 1967 uit bij uitgeverij Van Ditmar onder de titel Mijn vos, mijn vrouw.

De nieuwe vertaling is het laatste DWDD-Boek van de Maand van dit seizoen. De overige besproken boeken waren Esther Gerritsen – De trooster, Denis Johnson – De gulheid van de zeemeermin, Peter Zantingh – Na Mattias.

Uit de uitzending hieronder het fragment met het Boekenpanel. Aansluitend het nieuws dat Jan Siebelink het Boekenweekgeschenk 2019 schrijft.