In het Volkskrant Magazine een lang interview (€) met Maarten ’t Hart. Veel dood, aftakeling en Bach. Nathalie Huigsloot vraagt ook of de beroemdheid ’t Hart heeft veranderd, hem sexappeal heeft gegeven, maar ’t Hart is liever monogaam.

Ik heb Rosita Steenbeek een tijdje leuk gevonden, maar ik dacht: dan moet je de hele tijd taxi’s nemen, want zij loopt op torenhoge hakken omdat ze zo klein is. Ik moet er niet aan denken. Dat zou een ontzettend dure aangelegenheid zijn geweest.

Ook andere collega’s ontloopt Maarten ’t Hart tegenwoordig. Zo houdt hij absoluut niet van het Boekenbal.

Het is als de pauze van een voorstelling. Iedereen loopt de trap op of af in de Stadsschouwburg en dat is dan alles, nee, dat hele Boekenbal is een buitengewoon slaapverwekkende, vervelende en nare toestand.

Ook Adriaan van Dis moet het ontgelden:

Dat is een verwende jongen, daar wil ik geen contact mee. De mensen die echt leuk zijn, gaan niet naar het Boekenbal.

(foto © Roos Custers: Rosita Steenbeek op het Boekenbal 2018)