Amsterdamse columnistenrondedans. De lege plek die columnist Arnon Grunberg achterlaat op de voorkant van de Volkskrant wordt eind augustus gevuld door Paulien Cornelisse en Sander Donkers. Zij zullen om de beurt een stukje van 150 woorden schrijven op de voorpagina van de krant. De column van Cornelisse voor NRC Handelsblad stopt per direct. Haar dramatische afscheidswoorden:

Misschien komt er hier wel weer een nieuw type dat iets schrijft over, ik noem maar wat, vogelnestjes in Mongolië, en van daaruit verder over van alles. Dat hoop ik.

Vaarwel.

Sander Donkers schrijft voor het maandblad Vrij Nederland en kon ook nog wel een extraatje gebruiken. Deze zomer gaat hij al columns schrijven voor V Zomermagazine.

Intussen is Arnon Grunberg weer met een nieuwe column begonnen, maar nu op de achterpagina van de Volkskrant waar hij op twee dagen in de week het ancien régime uitzwaait. In mei had Grunberg een dagelijkse column in NRC Handelsblad. In juni schrijft Grunberg 10 dagen een column voor Het Parool.

In NRC Handelsblad een afscheidsinterview (in Parijs) met Bas Heijne die als columnist opgevolgd wordt door Tommy Wieringa.