Maar liefst 484.000 kijkers stemden gisteren af op de eerste uitzending van Moby Dick waarin BN’ers praten over hun favoriete boeken. Daarmee behaalde Moby Dick bijna net zoveel als M, de kwakkelende vervanger van DWDD, die gisteren 508.000 kijkers trok. Het luchtige praatprogramma over boeken behaalde de 19e plek in de ranglijst van best bekeken programma’s op donderdag en moest onder meer De slimste mens (1.198.000), The Great Britisch Bake Off (892.000) en RTL Boulevard (697.000) voor laten gaan.

Tv-recensente en schrijfster Hanna Bervoets was in de Volkskrant gematigd positief over het programma:

Wat al die boekenprogramma’s verenigt, is dat ze het lezen van romans voorstellen als een heel normale activiteit, die je zomaar troost, nieuwe inzichten of zelfs een levensveranderende ervaring zou kunnen opleveren. In een tijd waarin de literatuur keer op keer wordt doodverklaard, is die boodschap alleen al behoorlijk welkom.