Deel 1 van een nieuwe, spannende en avontuurlijke kinderboekenreeks geschreven door Jelmer Jepsen verschijnt in het najaar bij Luitingh-Sijthoff. De afgelopen week tekende hij een contract bij de uitgeverij. Tzum vroeg hem wat hij gaat doen met zijn boeken voor volwassenen.

Ik zat inderdaad eerst bij Prometheus, maar wilde een andere meer lichtvoetige uitgeverij, sloot toen een deal met Xander. Vorig jaar kreeg ik ineens een brainwave voor een kinderboekenreeks (in al mij ‘volwassen’ romans spelen kinderen al een grote rol), en aangezien Xander geen jeugdfonds heeft, ging ik weer de boer op, want ik werd er enorm enthousiast van, alsof ik eindelijk mijn schrijfroeping had gevonden.

Luitingh-Sijthoff toonde meteen veel interesse en veel enthousiasme. Met Xander heb ik nog steeds goed contact en een eventuele nieuwe volwassenroman (er staan drie beginnen van manuscripten op mijn computer) zal ik eerst aan hen aanbieden. Ik had overigens geen lopend contract meer daar.

De reeks die bij Luitingh-Sijthoff zal verschijnen wordt geïllustreerd door Wilbert van der Steen.