Gisteren vond de 10e editie van de Turing Gedichtenwedstrijd plaats. Misschien ook de laatste editie, want in de uitzending van Met het oog op morgen zegt presentator Rob Trip:

We gaan afsluiten. Dat wil eigenlijk zal ik dat in figuurlijke zin zo noemen, eh, het bekendmaken van deze prijs in Het oog. Aan het einde van de tiende editie is dat zo. Het is nog niet helemaal duidelijk hoe dat verder gaat. De organisatie is druk doende en druk in gesprek met allerlei partijen om te kijken hoe dat verder gaat.
Tsead Bruinja (voorzitter van de jury): Dat moet goed komen. Het is een belangrijke prijs.

De Turing Foundation was (samen met De Poëzieclub) medeorganisator van de Turing Gedichtenwedstrijd en het goededoelenfonds dat de gedichtenwedstrijd financieel mogelijk maakte. Wie de andere partijen zijn met wie de organisatie in gesprek is, is tot op heden niet bekend.

(foto via Twitterfeed Turing Gedichten)