Op de kinderboekenbeurs in Bologna hebben de Amerikaanse uitgever Arthur A. Levine en uitgeverij Querido bekendgemaakt dat zij in Amerika gaan samenwerken onder de naam Levine Querido. Arthur A. Levine maakte onlangs al bekend dat hij een zelfstandige uitgeverij voor kinderboeken zou opzetten. De nieuwe uitgeverij heeft twee fondslijnen: Arthur A. Levine en Em. Querido. In het Arthur A. Levine-fonds verschijnen alle oorspronkelijk Engelstalige titels, in de Querido-fondslijn zal Arthur A. Levine naast kinderboeken van Querido ook de beste vertaalde kinderboeken uit de rest van de wereld op de Amerikaanse markt brengen.

Paulien Loerts, directeur van Singel Uitgeverijen:

Om heel veel redenen zijn we hier zeer verguld mee: omdat straks veel meer boeken van onze kinderboekenauteurs en illustratoren in het Engels zullen verschijnen, omdat we ons erg verheugen op de samenwerking met Arthur, die we kennen als een van de beste Amerikaanse kinderboekenuitgevers, en natuurlijk omwille van onze geschiedenis.