De boekenbaas van NRC Handelsblad Michel Krielaars heeft zich gewaagd aan de bestsellerpoeper Lucinda Riley mede ‘omdat Rosanne Hertzberger in haar kruistocht tegen de ‘elitaire boekenwereld’ meent dat de NRC, als ‘spreekbuis van de elite’, zijn neus zou ophalen voor de ‘lage literatuur’ van Riley.’ Hij is er niet erg van onder de indruk:

Grote emoties over liefde en dood verdampen in een seconde, alsof ze er eigenlijk niet toe doen. Als Maia, de hoofdzus uit deel 1, op die eerste bladzijden meer om zichzelf rouwt dan om de dood van haar pleegvader, hoor je bijna Koot & Bie’s Carla van Putten weer zeggen: ‘Gek mens ben ik, hè?’ Maar misschien is dat ook wel wat De Zeven Zussen, zoals Hertzberger zou zeggen, tot een ‘zalige snack’ maakt.

Lees de hele column hier.

(foto Herman van de Molen, publiek domein, via Wikimedia)