Vanmiddag is in Leeuwarden schrijver en dichter Nyk de Vries verkozen tot de nieuwe Dichter van Fryslân. De Vries is de tweede dichter die deze titel mag dragen; hij is de opvolger van Eeltsje Hettinga, die deze functie de afgelopen twee jaar heeft bekleed.

De Vries is uitgekozen door een adviescommissie (Michelle Samba, Job Degenaar en scheidend Dichter van Fryslân Eeltsje Hettinga). De commissie heeft naar verschillende criteria gekeken: kwaliteit, eigenzinnigheid en originaliteit, de verbinding met kunstdisciplines, meertaligheid, performance, diversiteit, organisatorische vaardigheden, verbinding met de provincie. Met De Vries lijkt dit wel goed te zitten.

De Dichter van Fryslân is een initiatief van de provincie, om aandacht te genereren voor poëzie, en wordt uitgevoerd door de Afûk.

0

Reacties