‘Voor Ari’ is misschien wel het bekendste gedicht dat de vorig jaar overleden Jules Deelder gemaakt heeft. Vandaag maakte uitgeverij De Bezige Bij bekend dat dochter Ari de biografie over haar vader zal schrijven.

Ari Deelder gaat de biografie van J.A. Deelder schrijven. Ze werkte jaren met haar vader samen in de Deelder B.V. en heeft als geen ander toegang tot alle persoonlijke bronnen. Het boek zal medio 2022 verschijnen.
Voor het eerst worden de overvolle magazijnen van het Deelder-archief volledig uitgeplozen om de lezer zo dicht mogelijk bij het werk en het leven van J.A. Deelder te brengen. Ari Deelder zal via de gedichten en verhalen van haar vader op zoek gaan naar de inspiratiebronnen in zijn werk en in zijn leven van 1944 tot 2019. Dit levert een bijzonder beeld op van J.A. Deelder als schrijver en als mens, die duidelijk, ook na zijn dood, nog heel wat te vertellen heeft.