Een feestelijke lancering zit er niet in, daarom begint Open Rotterdam TV op 12 april zonder veel ophef met het uitzenden van de serie Dichter in het Atrium. De dichter in kwestie is Hans Sleutelaar (84) die in het Rotterdamse verzorgingshuis Atrium woont. Fotografen/filmmakers Carel van Hees en Stephan Warmenhoven leggen het dagelijks bestaan van Sleutelaar vast op film. 

‘Niks is geregisseerd, alles opgenomen met iPhones. Wij zien de hele film als één grote jamsessie, net als het leven,’ stellen de makers. Zij rekenen Hans Sleutelaar met Jules Deelder, Peter Bulthuis en Rien Vroegindeweij tot de ‘gouden generatie van Rotterdamse dichters’ die zij in hun vijfdelige documentaire portretteren. 

Opnamen met Deelder werden gemaakt op zijn vijfenzeventig verjaardag toen hij met een fles gin Sleutelaar en diens buurman Peter Bulthuis bezocht. Door de dood van Deelder, korte tijd later, voelden Van Hees en Warmenhoven de noodzaak om haast te maken met hun project, waarin literatuur, muziek, ego, roddel, levenslust, relaties, ijdelheid, het ongemak van ouder worden en andere onderwerpen aan de orde komen.

De serie is vanaf 12 april 18.00 uur te zien op www.openrotterdam.nl en op het YouTube-kanaal van Open Rotterdam TV, elke zondag tot en met 10 mei een nieuwe aflevering.