‘Nieuwe tijden vragen om nieuwe initiatieven. Met uw € 15 of € 20 hoop ik te voorkomen dat ik genoodzaakt word speciale bijstand aan te vragen, en heeft u vier weken lang een dagelijks momentje cultuur in uw mailbox.’ Dichter Ruben van Gogh schrijft op zijn site over het project ‘Flessenpost’. De eerste maand zit erop en had succes: ‘Dankzij dit project kon ik als zzp-ende kunstenaar de eerste maand van de Coronacrisis doorkomen.’ Op 11 mei begint een nieuwe ronde ‘Flessenpost 2.0’.

Flessenpost 2.0 – het vervolg
– vier weken lang iedere week 5 gedichten & 2 foto’s
In mei geef ik een vervolg aan Poëzie per Mail, met: Flessenpost 2.0 – in een iets gewijzigde vorm. Vanaf maandag 11 mei ontvangt u voor € 15 vier weken lang iedere werkdag een gedicht uit mijn bestaand oeuvre met een begeleidend schrijven, iedere vrijdag ontvangt u dan een die week geschreven nieuw gedicht. In het weekend ontvang u dan beide dagen een van mijn smartphone-art foto’s, enkel voorzien van titel, zonder begeleidende tekst – woordloze poëzie als meditatief pauze-moment, voor u en mij.

Voor € 5 extra, kunt u Flessenpost 2.0 ook aan een ander cadeau doen en zo uw eigen betekenis aan die 2.0 geven. Ontvangen is leuk, een ander laten ontvangen dubbel zo leuk.

Lees hier hoe je mee kunt doen.

(foto © Jan Glas)