J.K. Rowling laat zich vandaag op Twitter opnieuw uit over het gevaar dat mannen die zich, volgens haar, voordoen als transseksuelen in gemeenschappelijke ruimten als kleedkamers en wc’s vormen voor vrouwen. Aanleiding deze keer is een artikel van Lloyd Russell-Moyle, de Labour schaduwminister van Natural Environment & Air Quality, die in de Tribune een artikel schreef waarin hij beweerde:

Recently, of course, we saw people like JK Rowling using her own sexual assault as justification for discriminating against a group of people who were not responsible for it. Trans people are no more likely to be rapists; in fact, they are more likely to be victims of sexual assault themselves. That’s why, despite JK Rowling’s hate towards them, hundreds of trans people wrote to complain to The Sun when it trivialised her domestic abuse on a recent front page.

Rowling schreef een draadje:

De schaduwminister bood, zoals Rowling schreef, eerder vandaag zijn excuses aan.

Op het account van Twitter zijn de voor- en tegenstanders inmiddels weer in een heftige tweestrijd verwikkeld.