Wie kent nog de blijspelen van Catharina Questiers of de tragedies van Lucretia van Merken of Juliana de Lannoy? Dat zullen er niet veel zijn (en dat geldt helaas ook voor hun mannelijke collega’s). Deze vrouwen zijn uit de canon verdwenen, maar gelukkig zijn er de laatste jaren initiatieven om die oude canon wat op te schudden. Theater Kwast wil dat ook doen onder de titel Vondel was een vrouw.

Vanaf half november 2020 willen we in samenwerking met het influencersduo Goeie Ouwe Koeien een podcastserie publiceren, waarin in iedere aflevering een vergeten schrijfster geïntroduceerd wordt. Zo zal een blijvend online-monument ontstaan voor deze vrouwen van formaat. Luister hier alvast naar de eerste proefaflevering over Catharina Verwers (1618-1684), de eerste toneelschrijfster van Nederland!

Op Voor de kunst wordt gevraagd of je mee wilt helpen dit project te realiseren. Je hebt nog vier dagen.

0