CPNB neemt Hebban.nl over. Dat laat CNPB vandaag in een persbericht weten. Hebban organiseert ‘online leesclubs, reading challenges, boeken- en cadeautippers en verschillende prijzen, zoals de Hebban Debuutprijs en Hebban Boek van het Jaar.’ De site telt meer dan 200.000 leden (waarvan 44% minstens 4 boeken per maand leest, waarvan 21% literatuur).

Eveline Aendekerk, directeur stichting CPNB:

In een korte tijd heeft Hebban.nl zich kunnen ontwikkelen tot het belangrijkste online lezersplatform van Nederland. Zij hebben ongelooflijk veel kennis opgebouwd in het online bereiken van lezers. Hebban.nl inspireert lezers en helpt ze te kiezen tussen al die mooie boeken die worden uitgegeven. Door de verschillende initiatieven van Hebban lezen, kopen en lenen consumenten meer boeken. Een grote onafhankelijke online lezerscommunity biedt het collectieve boekenvak talloze mogelijkheden om boeken extra onder de aandacht te brengen bij (en door) lezers.

Voor meer info over Hebban, klik hier