Sinds gisteren hangt er in de ietwat troosteloze Jan Goeverneurstraat een gedicht van J.J.A. Goeverneur.

Groningen is een straatgedicht rijker! Vanaf 15 januari vind je op de hoek van de Goeverneurstraat en de Meeuwerderweg het gedicht ‘De oude vrijer’ van schrijver, dichter en vertaler J.J.A. Goeverneur (1809-1889). Het gedicht is uitgesneden uit een plaat cortenstaal, dat bevestigd is aan een raamkozijn van supermarkt Coop. Het straatgedicht is een initiatief van Stichting Straatpoëzie Groningen, die hiervoor een succesvolle crowdfundingactie opzette. Vanwege de coronamaatregelen is een officiële onthulling nu niet mogelijk. Later dit jaar zal dit alsnog gebeuren.

Het is de bedoeling dat de Stichting Straatpoëzie Groningen vaker via crowdfunding gedichten toevoegt aan de openbare ruimte.

Gedicht J.J.A. Goeverneur