De laatste jaren is de letterensector wat karig bedeeld bij de lintjesregen. In sommige sectoren plenst het, maar het druppelt slechts in de boekensector. Als we in de speciale editie van de Staatscourant bladeren komen we maar twee keer een schrijver tegen: ‘mevrouw C. de Breij, cabaretier, presentator en schrijver, wonende te Utrecht’ en ‘mevrouw D. Schrijver-Boer, wonende te IJsselmuiden, gemeente Kampen’ maar die laatste tellen we al helemaal niet mee.

Als we zoeken op ‘auteur’ dan hebben we drie keer beet:
* de heer A.E. Inecia, muzikant en auteur van versjes en boeken, wonende te Curaçao
* de heer W.H.J. Oude Weernink, automotive journalist en auteur, wonende te Wijhe, gemeente Olst-Wijhe
* de heer A. Kramer, beeldend kunstenaar en auteur, wonende te Broekland, gemeente Raalte

De laatste in het rijtje is waarschijnlijk Arno Kramer.