Na een kleine pauze maakt Zomerzinnen gelukkig toch een doorstart als het literaire onderdeel van het FestiValderAa. Dat maakte de organisatie vandaag bekend:

Stichting Zomerzinnen kondigde najaar 2019 aan zich te bezinnen op de toekomst. De festivalopzet, waarbij met beperkte middelen een uitgebreid gratis randprogramma werd aangeboden, was een te zware belasting geworden voor de kleine organisatie. Het bestuur besloot daarom dat er juni 2020 geen nieuwe editie zou komen, nog onwetend dat vanwege corona geen enkele publieksactiviteit mogelijk was.
Na een pauze kan er nu aan een nieuw hoofdstuk worden begonnen. Stichting Zomerzinnen presenteert op 2, 3 en 4 juli aanstaande in Taarlo een gevarieerd literair programma. Het is een onderdeel van een fietstocht langs vier locaties van FestiValderAa.

Projectleider Annette Timmer, vanaf de start in 2007 nauw betrokken bij Zomerzinnen, is enthousiast: “Zomerzinnen staat zeer goed aangeschreven in de literaire wereld en bij de bezoekers. Het is prachtig om op deze manier een “doorstart” te kunnen maken. Publiek kan op een ontspannen en intieme manier blijven kennismaken met het werk van landelijke en regionale dichters en schrijvers. Auteurs en lezers ontmoeten elkaar, wat stimulerend en inspirerend werkt. Deze nieuwe samenwerking betekent dat Zomerzinnen een nog breder publiek kan bereiken en dat het programma-aanbod van FestiValder Aa – theater & muziek in de Drentsche natuur – wordt verrijkt met literatuur.”

Artistiek leider Henk Jongebloed van FestiValderAa heeft al in een vroeg stadium contact gezocht met Stichting Zomerzinnen. “Qua opzet en publiek past Zomerzinnen heel goed bij FestiValderAa. Ik ben dan ook zeer verheugd dat we samen deze stap hebben kunnen zetten. Hier is het bijna al weer verouderde begrip win-win van toepassing. Wij bieden Zomerzinnen de nodige context en zij maken ons brede culturele aanbod nog completer.”

Een van de gasten in de nieuwe opzet is Benny Lindelauf. Kijk op de site van Zomerzinnen voor meer informatie.