Het is maar goed dat er ooit een populaire tv-serie gemaakt is naar een boek van Margaret Atwood, want zomaar een succesvolle schrijver uitnodigen is een beetje onbezonnen voor het programma College Tour waarin Twan Huys bekende kunstenaars, politici en criminelen ontvangt. De aankondiging op de site van het programma luidt aldus:

The Handmaid’s Tale: voor velen een televisieserie die je alleen maar kunt binge watchen. Maar de inmiddels wereldberoemde vrouwen in rode mantel en witte kap komen uit de pen van Margaret Atwood (81), die het gelijknamige boek schreef in 1985.

Atwood, geboren in Canada, is internationaal bekend als romanschrijfster, dichter, feminist, politiek activist en literair criticus. Voor haar werk won ze vele prijzen, waaronder twee keer de prestigieuze Booker Prize. Sinds het grote succes van de televisieserie zijn de kostuums uit The Handmaid’s Tale regelmatig door vrouwen ingezet bij protesten als symbool tegen het inperken van vrouwenrechten. De Posthoornkerk in Amsterdam vormt het decor voor College Tour met Margaret Atwood.

Het programma wordt op 27 september opgenomen.