Dat had Driek van Wissen ook nooit kunnen denken: dat er statiegeld op frisdranken zou worden ingezameld ter ere van hem. De Coop aan de rand van de Zeeheldenbuurt/Badstratenbuurt in Groningen zamelt geld in om een kunstwerk met daarop een gedicht van Driek van Wissen te realiseren in de vijver aan het Van Brakelplein. Van Wissen woonde jarenlang in de Zeeheldenbuurt.

De Stichting Straatpoëzie had voor afgelopen zondag ook een benefiet gepland, maar die is dankzij de nieuwe coronamaatregelen uitgesteld.

Er is ongeveer 5.000 euro nodig. Daarvan is tot nu toe 1.444,62 binnen. Je kunt je lege flessen nog tot eind dit jaar naar Coop Lubbers aan de Paterswoldseweg brengen of je kunt ook rechtstreeks een bedrag doneren. Dat kan hier (de gift is aftrekbaar van de belastingen, want de Stichting Straatpoëzie heeft een ANBI-keurmerk).