Chrétien Breukers raadde gisteren op Twitter al dat Mariëtte Middelbeek schuilging achter het pseudoniem Linda van Rijn, maar vandaag is het nieuws officieel naar buiten gebracht door uitgeverij Marmer. Je kunt Linda van Rijn kennen van titels als Winter chalet, Winterzon, Winterwereld en Sneeuwblind of van Ibiza Club, Provence, Casa Ibiza, Costa Brava, Villa Toscane en Zandvoort aan Zee. Middelbeek heeft inmiddels 29 van deze vakantiethrillers gefabriceerd. Onder haar eigen naam heeft ze ook nog een hele reeks romans en kinderboeken geschreven met titels als Gestrand en Strandwacht. Middelbeek schrijft ongeveer 3 á 4 boeken per jaar.

‘Het schrijven onder een pseudoniem was heerlijk, gaf vrijheid en voelde in het begin heel goed, maar de laatste tijd vond ik het lastiger’, aldus Mariëtte Middelbeek. ‘Steeds vaker kwam de vraag van lezers en boekhandelaren of ik niet kon komen signeren. Andersom wilde ik ook graag mijn lezers kunnen ontmoeten. Het is tijd om te onthullen wie er achter Linda van Rijn zit.’