De aanleiding was het vertrek van Johnny de Mol bij zijn talkshow waar niemand naar keek op SBS6. De Mol had een extra beschuldiging van seksueel misbruik aan zijn broek gekregen. Reden voor Johan Derksen om in Vandaag Inside ook een jeugdzonde te bekennen.

Ik was met de keeper van Veendam met twee juffrouwen op stap en we werden liederlijk… […] We zijn op stap en dronken en we gaan mee naar die woning en die juffrouwen zijn zo dronken, die kotsen ons helemaal onder. Toen weet ik nog wel – en ik ben er niet trots op, maar dat soort dingen gebeuren als je jong bent, we zijn weggegaan en die juffrouw lag bewusteloos op zo’n bank en daar stond zo’n grote kaars en die hebben we erin gestopt en toen zijn we weggegaan. […] Daar zou je nu een gevangenisstraf voor krijgen.

De mannentafel moet er hard om lachen. Niet iedereen vond het zo grappig: