Joke Hermsen kreeg veel respons op sociale media met haar heimwee naar VPRO Boeken. Ze besloot een brief te sturen aan het bestuur van de NPO.

Beste Remco van Leen en Stephan Alspeer,

Afgelopen week gaf ik op sociale media blijk van mijn heimwee naar een inspirerend en spannend boekenprogramma op TV.

Ik mis VPROBoeken zo, omdat we juist in deze tijd verhalen, literatuur en poëzie nodig hebben om niet te moedeloos te worden en elkaar niet in de wanhoop te verliezen!
Tot mijn verrassing werd mijn post vele honderden keren geliked en gedeeld op twitter, Facebook (ruim 450 x), Instagram (300 x) en LinkedInn (ruim 550x steunbetuigingen) en leverde dit alles bij elkaar ruim 2000 zeer positieve en enthousiaste reacties op.

Ik ben blijkbaar niet de enige die snakt naar de terugkeer van een verbindend en verdiepend boekenprogramma, zoals de VPROBoeken dat jaren heeft gedaan.
Met veel plezier hebben we aan de tafel van Wim Brands, Jeroen van Kan en Carolina Lo Galbo gezeten en over ons werk verteld. Boekhandels & bibliotheken pakten deze gesprekken op en zo hielden we met z’n allen de literatuur in NL in leven!

Natuurlijk wil ik u als programma bestuurders bij de NPO ook van de vele steunbetuigingen voor de terugkeer van VPRO boeken op de hoogte brengen.
U kunt er immers over beslissen! Misschien kan dit in een licht gewijzigd format, daarover willen we met een paar schrijvers best iets komen vertellen.

We hopen van u te horen!

Met hartelijke groet,

Joke J. Hermsen