Woensdag is bekendgemaakt dat Land van echo’s van Mark H. Stokmans de Nederlandse Boekhandelsprijs 2023 heeft gewonnen. De prijs is een uitverkiezing onder alle boekverkopers van Nederland en bestemd voor een werk dat in hun ogen meer aandacht verdient. De winnaar krijgt een landelijke advertentiecampagne, een speciale gelimiteerde boekhandelsprijs-editie van het boek en een linoleumsnede op basis van het boek door Olivia Ettema. Land van echo’s is uitgegeven door Ambo|Anthos.

De uitgever schrijft over de inhoud van het boek:

Herman Kruijssen vecht in de Eerste Wereldoorlog aan Duitse zijde. Na het einde van de oorlog zwerft hij jarenlang door Europa. Op een dag in 1929 zakt hij onder een boom in elkaar. Hij wordt gevonden door Vicente Urias, die hem meeneemt naar zijn landgoed en opneemt in zijn familie. Tussen hen ontstaat een hechte vriendschap en Herman raakt vergroeid met het land en de mensen.

Dan breekt de Spaanse Burgeroorlog uit en moet Herman partij kiezen. Trauma’s uit het verleden doemen op. In de chaos van de Burgeroorlog komt er liefde in Hermans leven en wordt hij vader van een zoon. Lukt het Herman in deze woelige tijden, in een land waarvan hij is gaan houden, op zijn eigen morele kompas te varen en zijn vrouw, zijn kind en iedereen die hem dierbaar is te beschermen?