Op vrijdagmiddag 28 juli, aan de vooravond van de Amsterdamse Pride, vindt de presentatie plaats van Hij/hem. Een ABC van regenboogboeken (Uitgeverij kleine Uil)
Waar: de Oranjekerk, Tweede van der Helststraat 1-3 in Amsterdam.
Tijd: inloop is vanaf 13.30, start van het programma: 14:00.

Hij/hem Een ABC van regenboogboeken is niet zomaar een alfabet aan gayclassics. Het is een staalkaart aan persoonlijke verhalen over boeken die een leven hebben bepaald of veranderd. Sommige boeken zijn van levensbelang geweest: je keek in een spiegel en zag een toekomstig bestaan. Maak kennis met de boeken van James Purdy, André Aciman, Gerard Reve, Louis Couperus of Christopher Isherwood. Ontdek Jaap Harten, Hervé Guibert of John Fox. Auteurs die op hun beurt zoeken en zochten naar lezende ogen van herkenning.

Tijdens de presentatie zal het eerste exemplaar feestelijk worden aangeboden, zijn er interviews met de drie eindredacteuren en geven enkele auteurs spetterende, ultrakorte presentaties over het boek dat zij in Hij/hem hebben besproken.

Aan dit ABC werkten mee: Anton Brand, Ronny Boogaart, Gerard van Emmerik, Klaas la Roi, Looi van Kessel, Matthijs Looij, Th. van Os, Nop Maas, Jos Versteegen, Martijn Nicolaas, Oscar Behrens, Paul Hofman en Nick Tomberge.

Redactie: Coen Peppelenbos, Eric de Rooij en Doeke Sijens

Wil je er graag bij zijn? Stuur even een berichtje aan Tzum, dan zorgen wij dat je op de lijst komt. Graag tot dan.

Het boek ligt vanaf 24 juli in de winkel.