Jaap Scholten is al langere tijd in actie om persoonlijk hulpgoederen en auto’s te brengen aan het leger van Oekraïne, maar Jelle Brandt Corstius en Tommy Wieringa vergezelden hem op de laatste trip (Pieter Waterdrinker reed ook mee tot aan de grens). Theo Hakkert schreef er een stuk over in het AD waarin Wieringa ook aan het woord komt:

Het genereert aandacht. Als mensen als ik hun mond houden, wat gebeurt er dan? Men denkt dat het ver weg is, maar het is om de hoek. Wat moet er gebeuren opdat we wakker worden, dat het indaalt? Het moet op de agenda blijven. Het is een druppel op een gloeiende plaat, maar elke druppel telt.

Jaap Scholten schreef al het boek Drie zakken dameskleding, twee cakes Kyiv en een sniper over zijn engagement.

Ook op de site van de NOS stond een groot artikel.

Zaterdag waren de schrijvers te horen in het programma Met het oog op morgen.

Je kunt meehelpen aan dit soort acties door hier te doneren.