Boekenplatform Bazarow.com neemt samen met uitgeverij Virtùmedia de Boekenkrant over van Uphill Battle uitgevers. Virtùmedia is een uitgeverij van Pepijn Dobbelaer. Zijn broer Roeland Dobbelaer is de hoofdredacteur van Bazarow.com. Roeland Dobbelaer wordt uitgever van de Boekenkrant:

De Boekenkrant is een prachtige krant, helemaal voor en door het boekenvak gemaakt. Het geeft al jaren informatie aan vele duizenden boekenliefhebbers over de nieuwste boeken. Het is heel jammer als de krant zou verdwijnen. Daarom zijn we verheugd dat de krant in ons uitgeefhuis in Zeist een plek krijgt en zo een doorstart krijgt. Uiteraard zullen we intensief gaan samenwerken met ons online boekenplatform Bazarow.

Jan Louwers van Uphill Battle uitgevers over de overname:

De Boekenkrant heeft door de jaren heen kunnen rekenen op steun en waardering van boekhandelaren, uitgevers en natuurlijk lezers. Iedere editie werd met veel passie gemaakt door een enthousiast team. Helaas was het financieel niet meer mogelijk om de uitgave zelfstandig voort te zetten. Ondanks de teleurstelling dat we moesten stoppen met de Boekenkrant doet het me wel goed dat Pepijn en Roeland Dobbelaer nu hun schouders onder het blad gaan zetten. Als onderdeel van een grote sterke uitgeverij met alle schaalvoordelen die dat met zich meebrengt heeft De Boekenkrant daar een gezonde toekomst, daar ben ik van overtuigd!

Deze maand verschijnt er weer een editie van de Boekenkrant.