In de Nieuwe Revu vertelt Lale Gül aan Wim Spijkers dat ze ook politieke aspiraties heeft. Na haar opmerkingen in andere interviews op linkse partijen die kritiek op de moslimgemeenschap slecht verdragen, is het niet verwonderlijk dat Gül uitkomt bij de VVD.

‘Nou, ik ben al eens gevraagd voor de landelijke politiek, maar dat trok me nooit zo. Je moet dan altijd meteen op de actualiteit reageren en als je maar iets verkeerds zegt, word je alweer afgemaakt. Niemand blijft echt loyaal aan politici. Ik zag het een beetje bij Omtzigt en ook bij Caroline en Dilan: de ene dag ben je de held en de andere dag kotst iedereen je weer uit.’

Je hebt wel een band met Dilan Yesilgöz, hè? Zij heeft je constant gesteund toen je werd bedreigd.
‘Klopt.’

Dus je bent door de VVD gevraagd?
‘Er waren ook andere partijen, maar ik was het meest geïnteresseerd in de VVD. Ik ben daarna ook voor het Europees Parlement gevraagd. Dat wilde ik wel, want dan heb ik die nadelen niet en kun je wellicht iets van je idealen verwezenlijken. De timing was alleen niet zo goed, net nu mijn nieuwe boek uitkomt. En misschien ben ik ook nog te jong. Maar een volgende ronde wil ik best meedoen.’

Lees het hele interview hier.

(met dank aan Renzo Verwer voor het signaleren.)