Beweging aan het uitgeverijfront in Vlaanderen: Pelckmans neemt uitgeverij Vrijdag over. Daarmee verdwijnt een onafhankelijke uitgeverij uit Antwerpen van het literaire landschap. In een gezamenlijk persbericht staat het zo:

Pelckmans Uitgevers neemt Uitgeverij Vrijdag over!

We zijn blij aan te kondigen dat Pelckmans Uitgevers de uitgeefactiviteiten van Uitgeverij Vrijdag overneemt.

Sinds 2008 brengt Uitgeverij Vrijdag authentieke meningen en verhalen van schrijvers die schoonheid, ontspanning, verwondering en antwoord bieden in en aan een wereld in beweging. De uitgeverij, gestart door Rudy Vanschoonbeek, publiceerde inmiddels meer dan 450 titels – poëzie en proza, essay en naslagwerk, prentenboek of beeldroman, kalender of wegwijzer – van overwegend Vlaamse auteurs, met de nadruk op literatuur en kwaliteitsnon-fictie.

“Het aanbod en de auteurs van Uitgeverij Vrijdag zijn een heel mooie verrijking voor Pelckmans Uitgevers. Hiermee kunnen we ons aanbod nog meer versterken met boeiende verhalen en een nog breder publiek aanspreken. We zijn dan ook tevreden dat we deze titels aan ons portfolio mogen toevoegen.” – Thom Pelckmans, CEO Pelckmans Uitgevers

“Ik ben enorm blij dat we met Pelckmans een goede nieuwe thuis hebben gevonden voor onze auteurs. Pelckmans Uitgevers staat erom bekend een warm hart te hebben voor schrijvers en boeken, voor sterke verhalen, met oog voor kwaliteit. Ik breng de activiteiten van Uitgeverij Vrijdag met een gerust hart onder bij hen.” – Rudy Vanschoonbeek, Uitgeverij Vrijdag