In zijn column voor het Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant is Joost Oomen de laatste tijd veel politieker. Deze week schrijft hij over de extreemrechtse omvolkingstheorie van beoogd minister Marjolein Faber.

Ik kan als witte man niet volledig navoelen hoe het is om als persoon van kleur het nieuws te lezen en te leren dat een persoon die in de meest racistische drek gelooft nu in het centrum van de macht staat. Maar ik kan het als geëngageerd columnist ook niet maken een stukje over het EK-voetbal te schrijven, mooi weer te spelen, wanneer er binnenkort iemand op het bordes staat die gelooft in een rassentheorie waar nota bene Adolf Hitler ook in geloofde.

Oomen is vooral teleurgesteld over NSC, BBB en vooral de VVD die het aankomende bruine kabinet mogelijk maken.

Ik hoop dat de VVD beseft dat dat neusbloed-theater geen handige, politieke zet kan zijn. Ik hoop dat de VVD begrijpt dat ze er zovelen, té velen, pijn mee doet.

Lees de hele column hier.