Op verzoek van de fotograaf is de foto weggehaald. De foto is hier te zien.

De Amerikaanse thrillerschrijver Dennis Lehane gefotografeerd door Johannes Abeling. De foto is duidelijk in het verlengde van dit literaire genre geënsceneerd. Donkere steeg met blinde muren. Een plek ver genoeg van het stadsgewoel. Hier kan geruisloos gewurgd worden, ook overdag. De schaduw op de muur doet het natuurlijk goed en de vage putdeksel is haast te mooi om niet gephotoshopt te zijn. Wurgen en putdeksel, daar zit alleen nog wat haastig gesleur tussen. Het hele decor onscherp, versterkt de suspense. Scherpe focus enkel op het gezicht. Een vriendelijke blik.

En dan gebeurt er iets zeldzaams, ik merk dat de man op die foto mij heel sterk aan het observeren is. Het lukt me bijna niet meer om naar die man te kijken. Ik kan alleen nog maar via hem naar mijzélf kijken. En hij weet al iets over mij. Er kan ook mij van alles overkomen.