Belcampo, is een van de acht nieuwe treinen van Arriva. De trein is genoemd naar Herman Pieter Schönfeld Wichers, beter bekend onder zijn schrijversnaam Belcampo, die lange tijd in de stad Groningen heeft gewoond. In de drie noordelijke provincies van het land rijden treinen van Arriva. De Arriva heeft de goede gewoonte om treinen namen te geven. Geen anonieme treinen dus die alleen aan hun nummer te herkennen zijn. In het noorden rijden bijvoorbeeld de Hans Alders, de Tonny van Leeuwen en de Mata Hari. Naast politici, sporters en spionnen zijn de Spurts (de soort trein) ook genoemd naar dichters en schrijvers: Gerrit Krol, M. Vasalis, Tiny Mulder, Fedde Schurer en Piet Paaltjens. In Zuid-Holland rijden ook een paar treinen van Arriva. Daar vind je de Ida Gerhardt.

De Belcampo van Arriva
De Gerrit Krol van Arriva

In het oosten van het land rijden treinen van Syntus. Op sommige treinen staan handtekeningen van bekende mensen uit de regio. Zo rijdt er een Willem Wilmink, een Gerrit Komrij en een A.C.W. Staring rond.

De Willem Wilmink van Syntus