Van donderdag 13 mei tot en met zondag 16 mei vindt in Amsterdam een Coetzee-festival plaats. De schrijver die dit jaar 70 is geworden (als cadeau aan de lezer heeft uitgeverij Cossee zijn romans nu tot en met 5 juni voor ramsjprijzen – 10 euro – in de winkel liggen) en zal ook zelf aanwezig zijn op het festival. Op zich is dat vrij uniek, want Coetzee leeft het liefst buiten alle publiciteit.

Op vrijdag 14 mei krijgt John Coetzee het boek J.M. Coetzee – Persoon en personage aangeboden waarin de geschiedenis van Zuid-Afrika wordt geplaatst tegenover de biografie van de schrijver. Aan het boek werkten onder andere Hans Achterhuis en Kristien Hemmerechts mee (die ook lezingen zullen houden over het werk van de auteur).

Films, een toneelstuk (Braakland) en op 16 mei zal de Nobelprijswinnaar ook nog zelf voorlezen uit niet eerder gepubliceerd werk. Voor een volledig overzicht van alle activiteiten: zie de website van De Balie.