Een literair festival met tientallen schrijvers ergens in Drenthe. De vorige afleveringen van Zomerzinnen vonden plaats in kleine pittoreske dorpjes in Drenthe: dit jaar strijkt men neer in een uit de kluiten gewassen dorp: Hoogeveen en wel op zaterdag 19 juni. Op het terrein tussen De Tamboer en Openbare Bibliotheek treden tientallen schrijvers op. Als laatste is Margriet de Moor toegevoegd, van wie onlangs de roman De schilder en het meisje is uitgekomen.

Andere schrijvers die optreden zijn o.a.: Kader Abdolah, Abdelkader Benali, Renate Dorrestein, Yolanda Entius, Jean Pierre Rawie, Reve-biograaf Nop Maas, Annejet van der Zijl. Uitgeverij Passage uit Groningen is aanwezig met Spetters met Letters met Hedwig Baartman, Bill Mensema en Ronald Ohlsen. Uitgeverij kleine Uil is aanwezig met Rense Sinkgraven. Aan de kraam van de uitgeverij signeert bovendien Doeke Sijens zijn nieuwe roman en is dichter Jan Glas aanwezig om zijn oeuvre van een handtekening te voorzien.

Meer informatie is te vinden op Zomerzinnen.