Zie de foto op Flickr.

Het grootste bezwaar tegen een e-reader zie je op deze foto. Je kunt natuurlijk dwalen door een digitale bibliotheek, maar nog liever dwaal ik tussen de echte, tastbare boeken. Het is nog beter als je een beginnende lezer bent en in verlopen boekhandeltjes nog iets weet te vinden wat voor niemand van waarde is, maar wat heeft liggen wachten op jou.

Je vond het boek omdat het omslag er zo mooi uitzag, het papier zo lekker rook, de kaft zo stevig aanvoelde. Je rekent een paar euro af en je hebt weer iets voor je bibliotheek.

Ja, ik weet dat je ook kunt struinen door digitale bestanden, dat gebruikte boeken ook vies kunnen zijn, riekend naar tabaksrook en met vreemd uitziende rommeltjes tussen de bladzijden.

Als ik via iTunes een mooie plaat download dan heb ik iets leuks op mijn iPod, maar ik heb niet hetzelfde gevoel als vroeger, toen ik met een pas gekochte lp naar huis fietste en thuis voor het eerst de naald in de groef liet vallen.

Ik vind ook dat dit soort rare winkeltjes in steden moeten blijven zitten.