De komende week wordt een echte feestweek voor Tom Lanoye. Op Canvas wordt op 21 oktober een documentaire over de veelzijdige schrijver uitgezonden. Maar nog belangrijker is de dag erna: op vrijdag 22 oktober wordt een nieuwe editie van de roman Sprakeloos gepresenteerd in Sint Niklaas: een editie met een 16 bladzijden foto’s. Tevens vindt op deze dag de feestelijke overhandiging plaats van de Tzum-prijs: het geldbedrag en de beker.

De buurtbewoners in Sint Niklaas hebben inmiddels het boek geadopteerd. Deze week is een doorlopend programma te volgen met rondleidingen en een voorleesmarathon. Een speciale website vertelt over alle activiteiten.

De uitreiking van de Tzum-prijs vindt plaats in Frituur ‘T Hoekske, Dr. Van Raemdonckstraat 30, om 14.00 uur.

De presentatie van de nieuwe editie van de roman vindt plaats in café ‘T Glazen Dakske, Antwerpse Steenweg 39, om 15.00 uur.