Debutante Maartje Wortel heeft met haar verhaalbundel Dit is jouw huis de Anton Wachterprijs gewonnen. Dit werd vandaag door haar uitgeverij De Bezige Bij bekend gemaakt. De andere genomineerden voor de debutantenprijs waren Franca Treur (Dorsvloer vol confetti), Bas van de Bosch (Septemberlicht), Detlev van Heest (De verzopen katten en de Hollander) en Hannah van Munster (De trompetboom). Het is voor de derde keer dat een vrouwelijke debutant de prijs wint. Eerder wonnen Tessa de Loo (1984) en Anne-Gine Goemans (2008) de prijs.

De Anton Wachterprijs is een tweejaarlijkse prijs voor het beste literair debuut naar oordeel van een vakjury. De Anton Wachterprijs dient als stimulans voor de wording van literair talent in Nederland en Vlaanderen. De prijs is vernoemd naar de hoofdfiguur in de autobiografisch getinte romancyclus van de auteur Simon Vestdijk. De jury van de Anton Wachterprijs bestond uit de volgende leden: Jo Huizinga (voorzitter), Joke Linders, Martin Ros, Kees ’t Hart en Maarten ’t Hart.

De uitreiking van de Anton Wachterprijs vindt plaats op zaterdag 6 november om 14.00 uur in de Grote Kerk van Harlingen.