Gerrit Krol, originally uploaded by janGlas.

Gerrit Krol bracht zijn jeugd door in de Korrewegwijk in Groningen. Door de Korrewegwijk en de Indische buurt loopt de Korreweg. Aan het einde van de Korreweg had je de Korrebrug. Het was allemaal overzichtelijk. Na de brug begon een soort niemandsland, als je hard doorfietste reed je zo de Waddenzee in.

Nu heet dat niemandsland Beijum, ook erg, en ook nog met mensen. Je kunt beter aan deze kant van de brug zitten en zoon van de stad blijven. Gerrit Krol vertrok ooit uit deze buurt en zwierf over aarde. Sinds een paar jaar is hij terug aan de Korreweg. De brug hebben ze naar hem vernoemd. Ad Zuiderent schreef vorig jaar een boek over die tocht.

Op de lokale tv werd vorige week gezegd dat de Korrewegwijk een yuppenbuurt wordt. Het is niet te hopen dat Krol die uitzending gezien heeft. Hij zou zomaar weer kunnen verhuizen.