Gerrit Komrij, dichter én juryvoorzitter van de Turing Nationale Gedichtenwedstrijd, heeft uitgehaald naar cabaretière Claudia de Breij. Op zijn Facebook-pagina schreef Komrij vanavond: ‘Claudia Breij (sic) leeft! Ik zie haar bij DWDDD (sic)! Nu! Bij het hele Turingprijs-gedoe ben ik die schattige pot niet tegengekomen! Wat een opluchting!’

Vorig jaar werd De Breij nog – samen met Esther Jansma en Huub van der Lubbe – groots aangekondigd als nieuw jurylid van de landelijke gedichtenwedstrijd in een persbericht. Nu maakt Komrij dus kenbaar dat ze bij geen enkel juryoverleg aanwezig was.

Haar afwezigheid werd letterlijk zichtbaar in het NTR-programma Morgen Gedichtendag. Een filmploeg mocht een middag bij het juryberaad aanwezig zijn en de discussie tussen de juryleden in beeld brengen. De Breij zat er niet bij.

v.l.n.r. Esther Jansma, Gerrit Komrij (juryvoorzitter), Huub van der Lubbe en Alexander Ribbink (Turing Foundationbestuurslid).