Vanuit de OBA beantwoordde Arthur Japin vanmiddag vragen van leerlingen in het land. Presentator Khalid Boudou bracht de leerlingen via Skype in contact met de schrijver van Een schitterend gebrek. Hij kreeg vragen over zijn jeugd, over de voorkeur over gevoel en verstand en over zijn favoriete boeken. Speciaal gemaakte filmpjes werden vertoond en eigen gecomponeerde muziek uitgevoerd.

Tijdens een speciale kwis ‘Boek omhoog, boek omlaag’ (Boudou: ‘Niet te verwarren met broek omhoog of broek omlaag.’) konden leerlingen een boekenpakket en een boxershort winnen. Eigenlijk wonnen twee mensen, maar Japin wees een meisje aan dat de prijs mee naar huis mocht nemen. Opvallend was de serieuze manier waarop de jongeren vragen stelden. Daar had wel meer tijd voor genomen kunnen worden. Minder serieus was de balk met tweets onder in beeld die voornamelijk werd gebruikt om mensen af te kraken (‘wat een kutfilm’).

Het was voor het eerst dat de CPNB en Stichting Lezen een dergelijk programma tijdens de Boekenweek programmeerde.  Ook Kader Abdolah kwam nog langs in een filmpje dat door twee scholieren was gemaakt. De animo om hem te interviewen was niet erg groot. De auteur van het Boekenweekgeschenk was nogal intimiderend voor de leerlingen, aldus Boudou.