De Arbeiderspers brengt deze zomer de verhalenbundel Sterrenogen uit met korte verhalen van Eef Lanoye, de nicht van Tom Lanoye. Eef Lanoye is de dochter van de broer van Tom Lanoye. Deze broer overleed al op jonge leeftijd als gevolg van een auto-ongeluk. In de autobiografische roman Sprakeloos van Tom Lanoye komt dit gegeven aan de orde.

In een interview met het Vlaamse tijdschrift Humo verklaarde Eef Lanoye dat haar verhalen zeer openlijk over seks gaan: ‘Mijn verhalen barsten van de expliciete seks. Eigenlijk heel gewoon, want we hebben allemaal seks. Toch merk ik dat het zelfs in 2011 niet vanzelfsprekend is dat een vrouw expliciet praat en schrijft over seks. Sterrenogen maakt daar schaamteloos korte metten mee en predikt de vrije moraal.’

Sterrenogen staat gepland voor september. Op Twitter schreef Eef Lanoye afgelopen week dat ze haar manuscript had ingeleverd. ‘Nagenieten van het inleveren van mijn gehele bundel bij mijn uitgever, voelt vreemd maar heerlijk, redacteur AP heeft spannende leesuren!’ Volgens de kenners behoort de verhalenbundel tot het genre van de ‘dicklit’.