Zie de foto op Flickr.

Gisteren ontving ik het boek Zes beetwonden en een tetanusprik (Six Fang Marks and a Tetanus Shot) van Richard de Nooy. De schrijver probeert 395 exemplaren van de roman onder te brengen bij zijn lezers, anders worden de boeken vernietigd. Ik heb nummer 294.

Je weet nooit precies waarom een boek niet loopt. Soms is het omslag de oorzaak (wat heeft die bananenschil nu met de titel te maken?), soms het gebrek aan media-aandacht (maar deze roman kreeg positieve reacties), soms het portret van een rokende auteur op de achterflap (maar er zijn veel rokende lezers).

Je weet het niet. Je zou van tevoren ook nooit kunnen voorspellen dat een boek met de titel Knielen op een bed violen met op het omslag een oubollig schilderijtje een hit zou worden.

Richard de Nooy rookt een sigaretje. Hij heeft zelf actie ondernomen om zijn verweesde boek aan de man te brengen. Het hele weekend is hij aan het inpakken geweest. Er zijn er nog zo’n 75 exemplaren over schreef hij op Facebook. Als je nog een exemplaar wilt dan kun je hier lezen hoe dat moet.