Toet literair Utrecht leek aanwezig te zijn bij de presentatie van De steen vreest mij, de debuutbundel van Ellen Deckwitz. Vanuit het noorden was Jan Glas voor Tzum.info aanwezig om de onderstaande foto’s te maken. Deckwitz trad eerst op met Daan Doesborgh. Beiden treden veelvuldig samen op in het buitenland en deden een tweetalig buitenland-optreden. Nederlandstalig gedicht door de een, daarna de Engelstalige versie door de ander. Redacteur Vivian de Gier van Nijgh & Van Ditmar overhandigde daarna de bundel aan Deckwitz.

Zij gaf deze vervolgens aan haar broertje om ons te laten zien dat haar broertje springlevend is ondanks dat in de bundel haar broertje herhaaldelijk sterft. Presentator Alexis de Roode vroeg het broertje hoe het is om zo’n zus te hebben.

Daarna trad Deckwitz op met Ingmar Heytze en Spinvis-gitarist Cor van Ingen.

Na enkele mensen bedankt te hebben spoorde Deckwitz iedereen aan de flink opgewarmde Spiegeltent te verlaten. Deckwitz ging buiten in de stralende zon signeren.

(fotoreportage van Jan Glas)