De intekenlijsten liggen klaar, aan de Oude Gracht in Utrecht. Margedrukker René Hesselink van antiquariaat Hinderickx & Winderickx laat binnenkort de bibliofiele uitgave Erfgoed van L.H. Wiener van zijn drukpers rollen. Het is een bewerking van het gelijknamige verhaal dat in de herfst van 2010 in KortVerhaal stond. Hesselink zette de tekst met de hand uit de prachtige loden Walbaum. Er worden 66 exemplaren Arabisch genummerd en gebrocheerd, terwijl 20 Romeins genummerde luxe-exemplaren door binderij Phoenix in perkament worden gebonden. Een gebrocheerd exemplaar gaat 35 euro kosten, de luxe-exemplaren zijn alle vergeven. L.H. Wiener hoeft nu alleen maar de Excalibur uit het binnenzakje van zijn colbert te halen om met eigenhandig op kleur gemengde inkt zijn signatuur in het colofon te zetten.

De afgelopen tijd zijn er verscheidene bibliofiele uitgaven van L.H. Wiener uitgekomen. In augustus 2009 kwam uitgeverij 69 met een genummerde en gesigneerde Muffin, gevolgd in april 2010 door enige mijmeringen omtrent Godfried Bomans onder de titel Hoe gaat het met de B? bij de Vlaamse Carbolineum Pers.

(foto: Jan Glas)