Op zijn Facebook-pagina maakte de auteur Bart Moeyaert vandaag bekend dat hij genomineerd is voor de Astrid Lindgren Memorial Award.

Een paar maanden geleden was ik al blij met mijn nominatie voor de Hans Christian Andersen Award. Zopas heb ik gehoord dat ik ook genomineerd ben voor de Astrid Lindgren Memorial Award 2012. Genomineerd voor twee grote internationale prijzen in één jaar. (Zal ik eens op de tafel dansen?)

De Astrid Lindgren Memorial Award is genoemd naar een van de bekendste kinderboekenschrijfsters ter wereld. Lindgren schreef onder meer Karlsson van het dak, Ronja de roversdochter en natuurlijk Pipi Langkous. De ALMA is in 2002 door de Zweedse regering ingesteld ter nagedachtenis aan Astrid Lindgren (1907-2002) en gaat naar een schrijver, illustrator of organisatie die de kinder- en jeugdliteratuur en de kinderrechten op een geheel eigen manier een gezicht geeft. Bart Moeyaert heeft al bijna elke prijs binnengehaald op jeugdboekengebied: onder meer een Zilveren Griffel, de Woutertje Pieterse Prijs en de Nienke van Hichtumprijs. Het is al de negende keer dat Bart Moeyaert genomineerd is voor de Astrid Lindgren Memorial Award.