De Contrabas maakte vandaag bekend dat de site ook gaat berichten over proza en essays. Daarvoor werd voornamelijk aandacht besteed aan poëzie, met af en toe een klein uitstapje naar andere genres. Hoofdredacteur Chrétien Breukers schrijft: ‘Dit weblog wordt vanaf vandaag wat het altijd al heeft willen worden: een allround-site voor alle ware lezers. In kranten en tijdschriften is steeds minder aandacht voor steeds minder boeken; als alternatief opgezette fora als De Reactor en De revisor-online weten die aandacht niet te genereren.’

De komende maanden zullen nieuwe medewerkers worden aangetrokken aldus Breukers.  De Contrabas zag onlangs een van de meest productieve redacteuren vertrekken: J.J. Pollet begon een eigen weblog. De afgelopen maanden kwamen er echter ook nieuwe medewerkers bij, zoals A.H. J. Dautzenberg en Bart FM Droog. De nieuwe Contrabas wil aandacht vragen voor ‘voorpublicaties, bijzondere essays uit bundels die niet gemakkelijk een groot lezerspubliek vinden en voor schrijvers die zich op het voorportaal van grote landelijke roem bevinden.’

De Contrabas bestaat sinds 2005 en is een voortzetting van het weblog De Windroos. Destijds schreef Breukers ‘Dit brede poëzieforum is een mooie opmaat voor de poëziereeks, de verzamelbundels en de bloemlezingen die begin volgend jaar, óók onder de naam de Contrabas, zullen verschijnen. En het wordt, daarvan ben ik overtuigd, een forum dat zijn naam eer aandoet. Een plek waar iedereen terecht kan voor poëzienieuws en gedichten uit zoveel mogelijk landen.’ Bij uitgeverij De Contrabas verschijnt inmiddels ook al proza.