You ain’t seen nothing yet. Reve-biograaf Nop Maas en zijn uitgever Wouter van Oorschot gaan in hoger beroep tegen de uitspraak van de Amsterdamse rechtbank dat het derde deel van de Reve-biografie niet mag verschijnen. Maas blijft van mening dat Joop Schafthuizen hem in een vroeg stadium wel degelijk toestemming heeft gegeven om te citeren uit niet eerder gepubliceerd materiaal van Reve. In gesprek met Mieke van der Weij op 18 juni jl. leek Maas erin te berusten dat zijn biografie nooit volledig zou verschijnen, en was hij alweer druk doende met een nieuwe boekuitgave (het oorlogsdagboek van Hanny Michaelis), maar blijkbaar neemt hij toch de handschoen op. Misschien had Maas een gelukkiger titel dan ‘De rampjaren’ kunnen kiezen voor het tweede, en vooralsnog laatste deel van de biografie? Wordt ongetwijfeld vervolgd.